ETUSIVU  |   YRITYS  |   YHTEYSTIEDOT  |   REFERENSSIT  |   VALINTAOHJELMA  |   HUOLTO  |   Service Next™  |   ESITTEET
 • ENERGIATEHOKAAMPI | HILJAISEMPI | KESTÄVÄMPI

  Uuden kylmävesiaseman tehokkuus perustuu siihen, että kaikkia olennaisia asioita säädetään porttaattomasti.
  Lisäksi kylmävesiasemaan voidaan integroida uusi dynaaminen vapaajäähdytys.
   
  Lue lisää >
 • INNOVATIIVISET ILMASTOINTI-
  RATKAISUT VAATIVIIN KOHTEISIIN
  Chiller Oy kuuluu Euroopan johtaviin ympäristöteknologian järjestelmävalmistajiin. Laitteidemme korkea laatu perustuu omaan tuotekehitykseen ja testaukseen tuotantoprosessin kaikissa vaiheissa. Valmistuksessa huomioidaan tuotteiden elinkaariajattelu ja materiaalien kierrätys.
   
  Lue lisää >
 

Tiedotteet • UutisetLaitoksen elinkaaren kustannukset hallintaan uudella työkalulla

Ilmastoinnin järjestelmien hankintakustannukset ohjaavat usein päätöksiä, vaikka ne ovat vain murto-osa kokonaiskustannuksista. Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n ja Suomen johtavan lämpöpumppu- ja jäähdytyslaitevalmistajan ja palveluntarjoajan Chiller Oy:n yhteistyönä kehittämä laskentamalli (Elinkaarityökalu / LCC) tarjoaa tietoa erilaisten jäähdytysratkaisujen kustannuksista koko niiden elinkaaren ajalta. Se mahdollistaa optimoidun kustannusmallin muodostamisen, tärkeimpien muuttujien havaitsemisen ja olennaisen tiedon hyödyntämisen.

Uusi elinkaaren laskentamalli (Elinkaarityökalu / LCC) huomioi järjestelmään vaikuttavat tekijät, kuten tekniset ratkaisut, ylläpitokustannukset, asiakaskohtaiset käyttöolosuhteet sekä laitteille tarjottavien kunnossapitopalvelujen vaikutukset. Yhtä kattavasti koko käyttöajan kustannuksia sisältäviä laskentamalleja ei juuri ole käytössä teollisia tuotteita ja palveluja tarjoavissa yrityksissä. Kehitetyn laskentamallin avulla tuotetaan tietoa elinjakson kustannuksista ja sitä voidaan hyödyntää valittaessa jäähdytysjärjestelmää erilaisiin rakennuskohteisiin, kuten toimistoihin, sairaaloihin, teollisuuslaitoksiin tai laitetiloihin.
 
Elinkaaren laskentatyökalun käytäntöön soveltaminen on kehitetty DIMECCin (Digital, Internet, Materials & Engineering Co-Creation) REBUS-tutkimusohjelmassa, joka alkoi vuonna 2014 ja päättyy vuonna 2017.
 
"Jäähdytysratkaisuissa hankintahinta voi olla vain viidesosa laitteen käyttöaikana syntyvistä kustannuksista. Merkittäviä säästöjä on saavutettavissa hyödyntämällä elinkaarikustannuksista saatavaa tietoa jo hankintapäätöksiä tehtäessä. Hankintahinnaltaan kalliimpi ratkaisu voi maksaa itsensä varsin nopeasti takaisin pienempinä energia- ja kunnossapitokustannuksina," toteaa Chiller Oy:n koulutus- ja kehityspäällikkö Ville Vierula.
Merkittävä kansainvälinen muotoilupalkinto Suomeen Chiller Oy:lle

Chiller Oy:n uusi Vari PRO™ -ilmastointiratkaisu palkittiin arvostetulla Red Dot -muotoilupalkinnolla. Red Dot -kilpailu on järjestetty vuodesta 1955 lähtien ja siitä on muodostunut merkittävä kansainvälinen instituutio. Tapahtumassa on sarjat useille eri tuotteille ja tuotekonsepteille. Red Dot -kilpailuun osallistui tänä vuonna 5214 tuotetta 57 eri maasta.

Red Dot -organisaation riippumaton, 41-jäseninen asiantuntijapaneeli arvioi jokaisen kilpailuun osallistuvan tuotteen, kriteereinään mm. innovatiivisuus, muotoilu, toiminnallisuus, käytettävyys ja ekologisuus. Vari PRO™ -säätimen lisäksi kilpailussa palkittiin 3 muuta suomalaista innovaatiota. Palkinnon kansainvälinen arvostus rakentaa myös Suomen mainetta edistyksellisenä Pohjoisena maana ja tukee osaltaan yritysten vientihankkeita.


Vari PRO™ -säädin palkittiin Red Dot, Best of the Best 2016 -palkinnolla sen "rajoja ylittävästä muotoilusta ja ratkaisuista".

Vari PRO™ -säädin on Chiller Oy:n kehittämä ratkaisu hotelleihin, toimistoihin ja asuinkiinteistöihin, joissa muotoilulla ja käytettävyydellä on suuri merkitys. Reaaliaikainen seuranta mahdollistaa energiansäästön ja koko ilmastointijärjestelmän optimoinnin. Edistyksellinen huonesäädin vastaa käytettävyyden haasteisiin niin kiinteistön huoltajan, asentajan, loppukäyttäjän kuin omistajankin näkökulmasta.

"Säätimen käytettävyys, sen toimintojen logiikka ja muotoilu perustuvat eri käyttäjäryhmien ja -tapojen perusteellisiin analyyseihin. Vari PRO™ -säädin tarjoaa selkeän käyttäjäkokemuksen, välittömät palautteet valinnoista ja kattavat työkalut ilmastoinnin järjestelmien ohjaamiseen ja optimointiin. Yhdessä ilmastoinnin päätelaitteiden kanssa se vie ilmastointiajattelun uudelle tasolle!"
Mikko Toivonen, tuotepäällikkö.

Red Dot -kilpailun palkinnot luovutetaan heinäkuun alussa 2016 Saksan Essenissä sijaitsevassa Red Dot -museossa järjestettävässä palkintogaalassa.
Lisätietoja Red Dot -muotoilukilpailusta osoitteesta www.red-dot.org/press

Lisätietoja Vari PRO™ -säätimestä Chiller Oy:n myynnistä:
Puh. 09 2747 670
info@chiller.fi • www.chiller.fiNouseeko tuottavuus paremmalla johtamisella?

Toimitusjohtaja Heikki Lahdenperä vieraili YLE Areenassa keskustelemassa ajankohtaisesta aiheesta.
Kuuntele ohjelma YLE Aareenassa
Chiller hyödyntää tuloksekkaasti Lean-järjestelmää

Kauppalehti uutisoi Chillerin hyödyntämästä uudesta ja merkittäviä etuja tuoneesta Lean-järjestelmästä:


"Chillerin tuottavuus nousi kohisten Leanilla


Uusi säädin sysäsi ilmastointilaitteiden kysynnän kasvuun. Lean petaa myös liikevaihtohyppyä.

Jäähdytys-, lämpöpumppu- ja ilmastointilaitteita sekä niihin liittyviä palveluita tekevä tuusulalainen Chiller onnistui lisäämään työn tuottavuutta ja tuotantovolyymeja vahvasti lean -johtamisjärjestelmän avulla. Chiller joutui viime syksynä haastavaan tilanteeseen, kun se toi markkinoille pitkään kehittämänsä säädininnovaation. Laite- ja palvelukokonaisuuksien kysyntä kasvoi niin vahvasti, että tuotanto oli kykenemätön vastaamaan haasteeseen, kertoo toimitusjohtaja Heikki Lahdenperä.

"Asiakkaat ovat olleet erittäin kiinnostuneita. Kun toimme tämän säätimen markkinoille, se lisäsi volyymeja niin rankasti, että olemme joutuneet ottamaan käyttöön Lean -järjestelmän", Lahdenperä kertoo.

Chiller otti käyttöön Lean-järjestelmän tuotannossa noin viisi kuukautta sitten. Yhtiö palkkasi kehityspäälliköksi Lean-asiantuntija Leo Riihiahon, joka oli aiemmin vienyt Lean -järjestelmän VR:n kunnossapitoon.

"Olemme poistaneet hukkaa ja läpimenoajat ovat lyhentyneet huikeasti, tuhansilla prosenteilla. Aikaisemmin tuotantopiikkejä on hallittu välivarastoilla, mutta nyt läpimenoaika on lyhentynyt niin, että teemme yhden kappaleen virtaa", kertoo Riihiaho. Chiller pystyy käytännössä nyt siis lyhyemmässä ajassa tekemään enemmän kappaleita ja kasvattamaan volyymeja. Toimitusjohtaja Lahdenperä kertoo, että Chiller petaa Leanilla liikevaihtohyppyä: tavoitteena on nostaa liikevaihtoa 10 miljoonalla eurolla muutamassa vuodessa. "Lean -prosessi on ollut erittäin onnistunut. Olen ollut iloinen siitä, kuinka innostuneesti ihmiset ovat olleet mukana. Yleensä lähdetään siitä, että asiat tulevat ylhäältä. Meillä ei ole aiemmin ollut tapaa, kuinka aktivoida asioita alhaalta ylöspäin, mutta Lean toi sen meille", kertoo toimitusjohtaja Lahdenperä.

Leanin käyttöönotto lähtee silti aina toimitusjohtajan halusta. "Leanin käyttöönoton on lähdettävä toimitusjohtajatasolta, mutta siihen on saatava myös ihmisten hyväksyntä. Olemme ottaneet porukan mukaan ja lähteneet miettimään ja toteuttamaan", Riihiaho sanoo. Chiller on ollut alalla edelläkävijä digitaalisen tuote- ja palvelukokonaisuuden kehittämisessä. Yhtiön liikevaihdosta kymmenen prosenttia menee tuotekehityskuluihin.

Uusi säädin, jonka ansiosta volyymit ovat nyt kasvaneet, säätää Chillerin myymien ilmastointituotteiden lämpötilaa, ilmamäärää ja vesimäärää omalla tiedollaan. Säädin kommunikoi teollisen internetin avulla. Chillerin asiakkaita ovat teollisuus, julkiset rakennukset, hotellit, toimistot sekä kerros- ja omakotitalokohteet. Chillerillä on 10 myyntikonttoria, joista osa Ruotsissa, Norjassa, Virossa ja Dubaissa.

Lean:

Japanilaisen Toyotan lanseeraama johtamisfilosofia, jota hyödynnetään kaikilla aloilla. Perusperiaatteena virtaustehokkuuden parantaminen ja hukan poisto. Keskiössä organisaation ja sen henkilöstön ongelmanratkaisutaitojen järjestelmällinen kehittäminen. Tarkoittaa toimintamallien avointa arviointia ja jatkuvaa parantamista. "


Wikipediassa lisää Leanista

Norjan energiatehokkain koulu lämpenee Chillquick Thermo™ 
-lämpöpumpulla

Trondheimissa sijaitsevan Norjan energiatehokkaimmaksi julkiseksi rakennukseksi valitun Nardon koulun lämmitysratkaisuksi valittiin ekologinen maalämpö ja Chillquick Thermo™ -lämpöpumppu. Ratkaisun vaikutti mahdollisuus tarvittaessa käyttää maapiiriä kesäaikaan ilmastoinnin viilennykseen, edullinen energianhinta sekä käytön vaivattomuus.

Lue lisää >
Laajennamme ja parannamme palveluamme Tampereen talousalueella

Toimintamme kattaa kaikki kompressori- ja vapaajäähdytystekniikalla toteutettavat kiinteistöjen, liiketilojen ja teollisuuden ilmastoinninjäähdytys- ja prosessijäähdytysjärjestelmät sekä -laitteet. Panostamme jatkossa myös maalämpöpumppuihin ja maalämpötuotantojärjestelmiin edistyksellisin ratkaisumallein.

Vastaamme toimittamiemme laitteiden laadukkaasta ylläpidosta ja huollosta, jotka varmistavat järjestelmien energiatehokkaan toiminnan. Autamme asiakkaitamme myös löytämään kokonaistaloudelliset ratkaisut nykyisten, saneerausta kaipaavien laitteiden ja järjestelmien uusintaan..

Yhteystiedot/lisätietoja :
Jan Söderström, tj
jan.soderstrom@chiller.fi
Puh. 0400 183 000

Tuotantokonseptien kehittämisohjelma

Chiller Oy on mukana tuotantokonseptien kehittämisohjelmassa. Ohjelma vahvistaa suomalaista tuotannollisen toiminnan osaamista ja verkottaa teollisuuden eri toimialoja. Yhtenä tavoitteena on tunnistaa ja kehittää sitä osaa tuotannosta, joka on kilpailukykyistä Suomessa.

Lue lisää >
Siirry sivun alkuun